Најновије

ТЕШКИ НАПАДИ НА КЛЕШЧЕЈЕВКУ: Два дана непрестано - Украјинци напредовали у рушевинама

Последњих дана украјинске снаге настављају са нападима на Клешчејевку, Андрејевку и Курдјумовку, саопштило је руско министарство одбране.
Ратна зона (Фото: Скриншот)

Ратна зона (Фото: Скриншот)

У самој Клешчејевки је пешадија Оружаних снага Украјине, уз подршку борбених возила пешадије и артиљерије, два дана нападала и имала мали напредак у рушевинама.

Након претрпљених губитака, непријатељски потенцијал је ослабио, непријатељ повлачи појачања за нове таласе офанзиве, каже се у саопштењу министарства одбране РФ.

Код Андреевке, непријатељ је покушао да нападне уз подршку БМП-а, непријатељ је распршен надолазећом ватром, наводи руско министарство.

Јединице групе снага „Југ” армије РФ, у сарадњи са авијацијом и артиљеријом, одбиле су 4 напада јуришних група Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Клешчеевка и Веселоје, кажу званичници министарства одбране РФ у свом саопштењу.

Током дана, губици непријатеља износили су 225 убијених и рањених милитаната, два борбена оклопна возила, 9 возила, артиљеријски систем М777 (САД) и МЛРС Град, стоји у саопштењу МОРФ.

Сазнајте ОВДЕ више о жестоким борбама на краснолиманском правцу фронта

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА