Најновије

БРИТАНЦИ ЈАВЉАЈУ - ЦИЉ ИМ ЈЕ ДА СЕ ПРОДУЖИ СУКОБ! Рат између Русије и Украјине да траје минимум до 2025. године

Велика Британија и земље континенталне Европе желе да продуже сукоб у Украјини најмање до 2025. године како би успеле да повећају производњу оружја и наставиле да пружају помоћ Кијеву без обзира на став САД, пише лист „Тајмс“, позивајући се на изворе у британској влади.

Како се наводи, војна обавештајна служба Велике Британије не очекује да ће Русија или Украјина успети да направе одлучујућу прекретницу у сукобу 2024. године.

„Ова година неће донети велике оперативне успехе. Постоји мала вероватноћа да дође до великог пробоја“, рекао је извор из британске Владе.

ПУТИН КАКВОГ НИСТЕ ВИДЕЛИ: "У мени све ври", рекао директно војницима

Истовремено, европске земље намеравају да повећају капацитете за производњу у сфери одбране како судбина сукоба у Украјини не би зависила од исхода председничких избора у САД, односно ако Доналд Трамп победи и „заврне славину“ што се тиче финансирања Украјине.

Лист такође пише да Велика Британија за сада не може ништа да понуди Украјини, пошто су залихе оружја краљевине исцрпљене. С тим у вези, Лондон се обратио Берлину са захтевом да пружи војну помоћ Кијеву. Поред тога, британске власти преговарају и са другим земљама о испорукама наоружања Украјини.

Како се наводи у чланку, западни званичници сматрају да ће команда Оружаних снага Украјине моћи да задржи територије и без помоћи Вашингтона, али да ће у том случају офанзивне операције бити осетно ограничене.

Такође, извор из украјинских војних кругова признао је за „Тајмс“ да је све више становника земље уморно од сукоба и да су почели да говоре о примирју, али да услови за то остају неизвесни.

БЕЛГОРОД ЈЕ МИНИРАН ТВРДЕ УКРАЈИНЦИ НА МРЕЖАМА: Хитно се огласио градоначелник града

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА