Најновије

МЕДВЕДЕВ РЕАГОВАО НА ДОЛАЗАК СУНАКА У КИЈЕВ: Енглези, надамо се да схватате да је то објава рата

Бивши председник Русије изјавио да се нада да "вечни непријатељи" Руса схватају да би размештање њиховог војног контингента у Украјини значило објаву рата Руској Федерацији.

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев реаговао је данас на вест да је британски премијер Риши Сунак допутовао у Кијев у циљу потписивања "историјског споразума у сфери безбедности" и послао оштро упозорење Енглезима да се нада да "вечни непријатељи" Руса схватају да би размештање њиховог војног контингента у Украјини значило објаву рата Руској Федерацији. 

Медведев је, такође, упитао "како би се западна јавност понела уколико би се британска делегација у центру Кијева нашла под нападом касетним бомбама, као што је то био случај са цивилима у нашем Белгороду".

Подсетимо, Белгород и читава Белгородска област од почетка СВО мета су готово свакодневних напада украјинских снага, током којих се гађају и цивили и цивилни објекти, због чега је велики број њих до сада страдао.

Сасвим недавно десио се и један од највећих напада на ово место, последњих дана прошле године, на шта је реаговао и председник Русије Владимир Путин, који је поручио да "у њему све ври", будући да су ракете испаљене рснамерно "право на центар града, где људи шетају пред Нову годину". Москва истиче да се ради о терористичком нападу, оптужује Кијев, док међународна заједница одбија да осуди напад. 

КИЈЕВ И ЛОНДОН ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О БЕЗБЕДНОСНИМ ГАРАНЦИЈАМА: На снази док Украјина не уђе у НАТО

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА