Најновије

САВЕЗНИЦИ ГУРАЈУ УКРАЈИНУ У МИР: Припрема се тло за преговоре

Владимир Зеленски је током посете Естонији рекао да би било тешко, ако не и „немогуће“ да Украјина преживи без више десетина милијарди долара додатне војне и финансијске помоћи западних савезника.

Споразум (Фото: РИА Новости)

Истовремено, како примећује лист Тајмс, све је више знакова да су иза кулиса присталице Кијева у Европи уморне од сукоба и да се надају ономе што је италијанска премијерка Ђорђа Мелони назвала „излазом“.

Као један од најновијих таквих знакова, британски лист наводи изјаву естонског председника Алара Кариса на конференцији за новинаре са Зеленским да неке државе почињу све више да тестирају тло за могући мировни споразум. Према Карисовим речима, то се ради како би се сазнало какво је расположење по овом питању.

„Не током званичних преговора, већ на маргинама, тема примирја се покреће да би се сазнало какво је расположење“, приметио је Царис и додао да притисак на Украјину неће донети успех све док савезници на Западу остану јединствени. „Али морамо узети у обзир да постоје групе које покушавају да изврше притисак.

Према речима самог Зеленског, Кијев не води такве преговоре, јер ће прекид ватре само користити Москви, омогућавајући јој да попуни своје резерве наоружања. На накнадном догађају са премијерком Естоније Кајом Калас, Зеленски је позвао војно способне мушкарце који су напустили Украјину да се врате у своју домовину и помогну земљи у сукобу.

О новом споразуму Кијева и Лондона прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА