Најновије

МОСКВА УПОЗОРАВА: Породице Бајден, Сорош и Клинтон умешане у војно-биолошке програме САД

Американци се "играју" са вирусима малих и великих богиња, мајмунским богињама и другим патогенама које, у лабораторијским условима, пребацују са животиња на људе у покушају да осмисле офанзивне војно-биолошке планове, упозорава Москва.

Руска војска дошла је у посед докумената који потврђују да су фондови повезани са председником САД Џозефом Бајденом, али и породицама Сорош, Клинтон и Рокфелер, учествовали у финансирању војно-биолошких активности Вашингтона ван граница САД, открио је начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

У овим акцијама, како каже, учествовали су "државни органи и приватне компаније, укључујући и компаније такозваних фармацеутских гиганата", а неке од главних фирми које су укључене у ове процесе су "Метабиота" (Metabiota), "Блек енд вич" (Black & Veatch) и "Си-ејч-ту-ем хил" (CH2M HILL). Оне су задужене за изградњу биолошких објеката Пентагона по свету и њихово опремање. Координацијом активности бави се Управа Пентагона за смањење претњи оружја масовног уништења (ДИТРА).

Кирилов упозорава да Америка развија свој војно-биолошки потенцијал, што се да приметити у случају Украјине, и истиче да се ради на технологијама за такозване "офанзивне биолошке програме" и прављењу вируса који вештачким путем могу изазвати епидемије.

Открива да је Пентагон још прошле године осмислио план према којем би требало повећати број америчких војно-биолошких лабораторија ван граница САД. 

Америчко јачање војно-биолошких капацитета укључује и шпијунске акције усмерене против држава које Вашингтон сматра за своје геополитичке противнике или у близини граница оних држава у којим би Американци желели да отворе нове лабораторије, додаје.

Како каже, у близини таквих држава спроводи се анализа епидемиолошке ситуације, а до сада, овакве акције извођене су у близини граница Кине, Турске, Саудијске Арабије, Пакистана, и, генерално, на Блиском истоку и у централној Азији.

Када је реч о Украјини, Кирилов подсећа да је Русија само током 2023. разоткрила 50 особа које су повезане са америчким лабораторијама у тој земљи. Открива и да су многе америчке институције, које се данас оваквим активностима баве у Украјини, раније сарађивале са Пентагоном на прављењу биолошког оружја. Међу њима су универзитети Тексаса, Флориде, Аризоне итд.

У случају Украјине, како каже Кирилов, правци рада Американаца остали су непромењени: истраживања се врте око туларемије, црног пришта и инфекција које преносе крпељи.

Ипак, како открива, осим Американаца, у сличним акцијама учествују и Енглези.

Према његовим речима, САД и Уједињено Краљевство раде на пројектима током којих се животињски патогени пребацују на људе и истражују "изузетно опасни вируси" и то на територији бивших земаља СССР.

Начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту руске војске поручује и да војни биолози Сједињених Америчких Држава врше експерименте са сојевима великих богиња, што је, наглашава, забрањено. Слични експерименти врше се и са вирусом мајмунских богиња, додаје Кирилов, и упозорава да Американци покушавају да осмисле велике биолошке програме који се могу користити за офанзивне потребе Вашингтона. Руско Министарство одбране посебно забрињава и то што америчка војска све више концентрише своја истраживања на вирус малих богиња, открива Кирилов.

Руско Министарство одбране поручује да обим војно-биолошких активности САД захтева да се на међународном нивоу покрене независна истрага, будући да се ради о активностима које могу представљати ризик по целу планету.

Москва упозорава да даљи развој ситуације, према прогнозама које има, претпоставља "даље погоршање епидемиолошке ситуације уз могуће креирање вештачких жаришта болести".

ВЕСТИ ИЗ МОСКВЕ ЗАТРЕСЛЕ ЗАПАД: Пао историјски договор са Ираном

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА