Најновије

КИЈЕВ ЈАВЉА ЈЕЗИВИ ЗАКОН КОЈИ ЈЕ УСВОЈЕН: Сервер ће ићи и изван граница Украјине

Украјински парламент, Врховна рада, усвојио је нови закон под бројем 10062 који ће значајно модернизовати војни евидентни запис у земљи.

 Овим законом уводи се систем који омогућава потпуно електронско вођење војних евиденција, што представља значајан корак у ефикасности и транспарентности војних структура.

Прво и најбитније је нагласити да ће појединци аутоматски бити убачени у ратну војну секцију, а да то неће ни знати. По њих ће одмах долазити координатор који ће са неколико војника овај пут не уручивати позив, већ одмах купити војнике и слати их на обуку или на фронт. 

Један од најзначајнијих сегмената новог закона је увођење аутоматског додељивања статуса учесника борбених дејстава (УБД). Ова измена ће омогућити да војници који се налазе на дужности и учествују у борбеним операцијама брже и лакше дођу до заслужених признања и бенефиција.

Поред тога, закон дозвољава и премештање ИТ-система у облачне складиште изван граница Украјине, што би требало да повећа безбедност и доступност података у случају сајбер напада или других облика угрожавања инфраструктуре.

Ове измене су део ширег настојања украјинске владе да унапреди војну готовост и адаптира своје оружане снаге на савремене изазове и потребе. Електронски војни евидентни запис би требало да обезбеди ефикасније управљање војним ресурсима и бољи преглед расположивости војног особља.

Очекује се да ће нови систем бити пуштен у рад у наредним месецима, а војници и цивили који су укључени у одбрамбене структуре државе ће бити обавештени о процедурама и корацима које треба да предузму у складу са новим прописима.

РУСКА АРМИЈА ЗАУЗЕЛА БРУТАЛНА УПОРИШТА! Са висине пуштају дронове,...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА