Најновије

Машина за сушење веша - да или не? 

Захваљујући машини једноставно је доћи до суве одеће, чак и зими, али... постоје и не тако добра стране

Сушење веша током хладних, зимских месеци прави је изазов за свако домаћинство. И баш зато, већина људи  у овом периоду веш суши на радијаторима, што никако није препоручљиво, јер се на тај начин повећава ниво влаге у дому.

С друге стране, веш који се суши на тераси поприма специфичан мирис услед повећаног процента смога и сумпор-диоксида у ваздуху током грејне сезоне.

Уколико је још увек нисте набавили, прави је тренутак да размислите о куповини машине за сушење веша. Током хладних зимских месеци, машина за сушење веша може врло брзо постати ваш главни савезник у обављању кућних послова.

Не само да вам штеди време, вец́ је и једноставна за употребу и нежна према вашој одец́и. Али, за почетак, хајде да разбијемо главне стереотипе и заблуде о овиом уређају.

Прескупа је

Апсолутна дезинформација. На домаћем тржишту постоји читав дијапазон машина за сушење које се уклапају у кућни буџет.

Веш је непријатног мириса

Управо супротно, систем сушења веша је конципиран тако да сав топао ваздух излази из машине, па непријатним мирисима нема ни места у бубњу, већ сва влага одлази у посуду за скупљање конденза. При том, сви мириси детерџента или омекшивача остају на одећи, тј. процес сушења ни на који начин не утиче на свежину ваше гардеробе.

Гужва и оштећује веш

Ово је свакако највећа заблуда од свих наведених. Веш који излази из сушаре је невероватно пријатан, а многи који поседују ову машину тврде да га често није потребно ни пеглати, баш из разлога што приликом сушења он постаје мекан и лак за даље одлагање.

Савети за правилну употребу машине за сушење веша:

- Пре коришћења машине проверите да ли су испражњени филтери за воду и прашину. Одржавајте ове делове машине по упутству произвођача како бисте одржали машину исправном.

- После завршеног прања веша, а пре убацивања у машину за сушење комад по комад одеће извадите протресите, а веш преклопите и сложите као да га спремате за ормар и спакујте у машину.

- Када машина заврши са сушењем, одмах отворите бубањ, сачекајте 5 минутра, а потом избадите веш и оставите га раширеног на кревету неколико минута да се "охлади“.

- Никада немојте да препуните машину. Логично, препуна машина не може да ради свој посао и веш никада неће бити ваздушаст. Увек поштујте препоруку произвођача.

- Такође, немојте сушити само једну ствар у машини. Потрошња електричне енергије је тада знатно повећана, без обзира на енергетски разред уређаја. И у овом случају поштујте препоруку произвођача, када је у питању минимална количина веша.

Тајна најбоље "домаће" кафе скуване код куће: Једну ствар треба да урадите - три пута

Извор: тесла.инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА