Најновије

АМЕРИЧКИ ИНСТИТУТ ЈАВЉА - Руска армија иде све јаче напред и пробија линије

Нови извештаји америчког Института за проучавање рата указују на значајно напредовање руских војних снага у регионима Кремење и Артемовск. Према најновијим анализама, руске трупе су потврдиле своје позиције у овим областима, настављајући са интензивним борбеним дејствима на више фронтова.

Видео снимци са геолокацијом од 15. јануара показују да су ВС РФ успеле да пробију линије на северу од Диброва, који се налази југозападно од Кремења. Ово представља значајан напредак у стратешком смислу, с обзиром на географску важност овог региона.

У међувремену, руске снаге су такође оствариле успехе у близини Артемовска, где су 16. јануара наставиле са ожестреним борбама против украјинских војних јединица. Недавни напредак је забележен и северно од Клешчеевке, који је југозападно од Артемовска.

ПУТИН НАМАМИО УКРАЈИНЦЕ У СМРТОНОСНУ ЗАМКУ! Немци најавили катастрофу великих зармера на Дњепру

Поред тога, извештаји указују на наставак борби у региону Авдејевке, као и на западу и југозападу Доњецка, уз тензије на граници између Доњецке и Запорошке области, на западу Запорошке области и у Херсонској области, у близини Крињака и Пишчановке. Ова ситуација наглашава комплексност и динамику сукоба на источном фронту Украјине.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА