Најновије

ЗАВЕТНИЦИ АПЕЛУЈУ: Укидање платног промета ударац на државни суверенитет

Српска странка Заветници оцењује да намера самопроглашених власти у Приштини да укину платни промет између Косова и Метохије и централне Србије представља директан напад на суверенитет Србије и опстанак српског народа у покрајини.

Све су израженији покушаји Куртијевог режима да једностраним провокацијама и кршењем Резолуције 1244 што пре заокружи тзв. државност Косова и трајно протера државу Србију и Србе са КиМ.Све његове акције, од убрзаног наоружавања тзв. КБС, куповине америчких ракета и најаве о усклађивању спољне политике лажне државе са Албанијом, па до намере да укине динар и насилно заузме зграде српске Поште на КиМ, наставак су политике великоалбанског сепаратизма, у којој је Србима на Космету додељена улога Јевреја у нацистичкој Немачкој”, наводи се у саопштењу.

Српска странка Заветници тражи од државног руководства, пре свега од Владе и Министарства спољних послова да алармирају све најважније међународне адресе о ескалирајућим потезима албанских сецесиониста у Приштини.

Држава би уз помоћ пријатељских земаља морала да затражи од чланица УН да осуде сва кршења Резолуције 1244, а од Савета безбедности да предузме одговарајуће санкције против Приштине због политике апартхејда и етничког чишћења српског становништва.

ВЛАДИМИР ЗЕЛЕНСКИ ПРИЗНАО ПОРАЗ! Украјина не може да парира руској војсци

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА