Најновије

НОВИ ДОКАЗИ ФЕНОМЕНА КЛИНИЧКЕ СМРТИ: Како изгледа путовање душе док напушта тело? (ВИДЕО)

Обичај по селима у Србији је да кад неко умире, душа крене да путује, не треба причати како би та душа на миру напустила тело, јер у медицини је доказано да је чуло слуха најпасивније и увек последње реагује, објаснила је др Милена Поповић специјалиста ургентне медицине у емисији на Јутјуб каналу Пулс здравља, додајући да медицина још увек није испитала феномен клиничке смрти који поједини пацијенти доживљавају описујући пролазак кроз тунеле и њихове сусрете са преминулима.

Докторка је навела и примере пацијената из њене дугогодишње клиничке праксе, додајући да се и поред тога што су очекивања да се лекари држе егзактне науке, ипак дешава нешто што је необјашњиво и „изнад нас“.

Имали смо човека средњих година коме је на радном месту позлило, осетио је неку нелагоду у пределу грудног коша, и док смо ми дошли он је био у свесном стању.

Међутим, у току рада ЕКГ-а, он улази у срчани застој. Престаје да дише, зенице се невероватном брзином шире, и ми почињемо процес реанимације.

Он се након неколико минута враћа у живот уз невероватан крик, као надљудски, присећа се др Поповић и објашњава сусрет са тим пацијентом након неколико дана.

У међувремену добио је стент, у питању је била малигна аритмија и када сам га упитала за искуство које је доживео током реанимације, рекао је да му је „цео живот прошао пред очима“, те да се сећа мог гласа, али не и лика што потврђује ону теорију о слуху као чулу које најкасније нестаје, објашњава докторка.

“Ја не могу да се закунем као доктор који поштује егзактну науку, али будући да сам се сусрела са великим бројем смрти, не могу рећи да нешто не постоји, премда се раде велика истраживања о овом феномену”, рекла је докторка Милена.

Др Милена Поповић навела је још неколико интересантних случајева везаних за овај медицински феномен и танку линију између живота и смрти, али је у емисји било речи и о осталим хитним стањима попут можданог и срчаног удара, као и бурних алергијских реакција и њихових најтежих манифестације попут анафилактичког шока.

Детаљније о наведеним стањима погледајте у видеу Јутјуб канала Пулс здравља.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА