Најновије

ПЛАНОВИ МОСКВЕ НАЈАВЉУЈУ ВЕЛИКИ ОБРАЧУН! Лавров открио шта ће Русија урадити у 2024.

Задатак пред Русијом 2024. је да се ослободи сваке зависности од Запада у економији и ланцима снабдевања, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на великој годишњој конференцији за новинаре.

– Задаци су јасни – потребно је ослободити се потребе свих производно-трговинских, финансијских, банкарских, логистичких ланаца, које на било који начин контролишу наше западне колеге или су под њиховим великим утицајем – рекао је дипломата.

Министар је напоменуо да су планови Русије за унутрашњи развој „врло јасно зацртани“.

- Влада активно ради. Пре неколико дана одржано је неколико састанака председника (Русије Владимир Путин) са члановима владе о различитим областима обезбеђивања одрживог кретања наше привреде у условима који су данас настали услед агресивне, незаконите политике Сједињене Америчке Државе и њихови сателити – нагласио је Лавров.

– Ова политика је веома јасно дефинисана у одлукама које су донете и које ће бити донете – нагласио је шеф руске дипломатије.

Према његовим речима, протекла година је показала неприхватање геополитичких "манира" западних земаља које се ослањају само на своје себичне интересе и не воде рачуна о другима.

Наш спољнополитички правац је јасно дефинисан, сарадња са свима који поштују принцип равноправности, рекао је министар спољних послова Русије.

Западне земље то никада нису поштовале од усвајања Повеље УН, напоменуо је он.
У том контексту, Лавров је истакао сарадњу са Кином, Индијом, Турском, као и са земљама Блиског истока, Африке и Латинске Америке.

Односи Русије и Кине су у најбољем периоду у вишевековној историји, нагласио је Лавров.

– Сигуран сам да сте упознати са нашим проценама развоја односа са НР Кином. То је најбрже растућа привреда поред индијске - рекао је министар.

Он је додао да Москва своје партнерство са афричким земљама подиже на истински стратешки ниво, што је потврђено и на другом самиту Русија-Африка одржаном јула прошле године у Санкт Петербургу.

Лавров је нагласио да се безбедносна питања у Евроазији морају решавати без ванрегионалних играча.

– Поред узајамно корисних економских пројеката, наравно, важно је да се на тој основи обезбеди војно-политичка безбедност у Евроазији, без обзира на друге факторе. Залажемо се да овај задатак решавају земље континента без покушаја мешања ванрегионалних држава у ове процесе – рекао је министар.

Лавров је додао да ће Москва учинити све да међународни односи буду демократичнији.

- Наставићемо да промовишемо идеале истине и правде у међународним пословима, учинићемо све да међународни односи буду демократичнији. У том смислу, наше Министарство активно подржава иницијативу партије „Јединствена Русија“ да се у Москви одржи Међународни међупартијски форум присталица борбе против савремених пракси неоколонијализма – најавио је руски министар.

ЛЕТИ СКЛАДИШТЕ МУНИЦЕ У ВАЗДУХ! Руси нациљали и запалили пламен...

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА