Најновије

МОСКВА ПОРУЧИЛА КИЈЕВУ: Узалуд се надате изолацији Русије – свет је уморан од западног јарма

Нико неће изоловати руске дипломате – свет је уморан од јарма нелегалних санкција, портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је обратила пажњу на изјаву министра спољних послова Украјине Дмитрија Кулебе – он је изнео пет корака које западне земље треба да предузму „зарад победе Украјине“. Међу њима је и захтев да се „изолују руске дипломате у престоницама и међународним организацијама“.

„Просјаче крвавих руку, запамти: руске дипломате нико неће изоловати. Свет је уморан од јарма незаконитих санкција и болесних амбиција уске групе западних режима“, поручила је она.

Она је подсетила да је Русија 1. јануара 2024. године преузела председавање у БРИКС који сада има пет чланица више.

„Имамо велике, грандиозне планове током председавања у БРИКС… А што се тиче међународних организација, у њима не само да ћемо бранити своју позицију, него ћемо се борити и да сачувамо дух тих структура које су данас изложене варварском нападу западних либералних диктатура“, истакла је Захарова.

Што се тиче билатералних односа, она је напоменула да ће их Русија развијати са свима онима који поштују међународно-правне принципе и који су спремни за равноправну и узајамно корисну сарадњу.

ПУТИН НАЗНАЧИО НОВУ ФАЗУ СУКОБА: Ништа се неће завршити у Украјини

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА