Најновије

РУСКИ КАЛМИЈУС РУШИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Тип муниције који све пред собом руши (ВИДЕО)

Артиљеријски одреди 14. гардијске артиљеријске бригаде "Калмијус" настављају са успешним акцијама против снага непријатеља користећи вођене бојеве главе.

Ефикасност ових бојевих глава је забележена без обзира на чврстоћу или скривеност позиција које користе Оружане снаге Украјине, омогућавајући њихово уништавање у било којим условима.

Ова технологија значајно доприноси ефикасности и прецизности операција које спроводи бригада, чинећи их кључним фактором у сукобу.

РУСИ УПОТРЕБИЛИ КВАДРОКОПТЕР: Украјинска пешадија не зна у ком правцу да бежи (ВИДЕО)

КАКАВ ЈЕ ТО ТИП МУНИЦИЈЕ 

Вођене бојеве главе су тип муниције која се користи у артиљерији и ракетним системима. Оне су опремљене системима за навођење који им омогућавају да тачно погађају циљ. Ови системи за навођење могу бити различити, укључујући инерцијално навођење, навођење помоћу GPS-а, ласерско навођење, или друге методе које омогућавају муницији да прецизно стигне до одређене тачке.

У контексту војних операција, вођене бојеве главе значајно повећавају ефикасност артиљеријских и ракетних напада, јер омогућавају да се циљеви погађају са већом тачношћу и смањују ризик од погађања цивилних објеката или особља. Ово је посебно важно у модерном ратовању, где је прецизност напада кључна за успех мисије и смањење колатералне штете.

РАКЕТИРАЊЕ И ВИСОКОПРЕЦИЗНИ УДАРЦИ: Спаљен украјински национални центар за контролу свемира

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА