Најновије

ХАОС У УКРАЈИНИ! Зеленски одлучио да смени Залужног

Председник Украјине Володимир Зеленски одлучио је да разреши дужности главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, рекао је украјински политичар Георгиј Тука у интервјуу за Јутјуб канал Невсроом.

Према његовим речима, Зеленски планира да Залужног пребаци у Савет за националну безбедност и одбрану Украјине.

Тука је додао да је кандидат за место главнокомандујућег Оружаних снага Украјине начелник Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине Кирил Буданов.

Према његовим речима, начелник Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов бори се за место војног команданта.

Политичар тврди да је Зеленски повео Буданова са собом на међународне догађаје у Женеви. Тамо ће се „будући главнокомандујући Оружаних снага Украјине“ састати са западним партнерима Украјине, закључио је он.

Војни посматрач Михаил Ходаренок је говорио о томе да ли актуелни шеф украјинске обавештајне службе има потребно искуство и знање и зашто Кијев преферира његову кандидатуру.

Раније су бројни украјински и западни медији писали о могућем сукобу Зеленског и Залужног. Новинари Вашингтон поста су приметили да би Залужни, који је популаран међу својим суграђанима, могао да представља претњу за Зеленског ако одлучи да започне политичку каријеру.

Пре тога, Руска спољна обавештајна служба (СВР) објавила је да се Залужни и Буданов разматрају у Европској унији, међу могућим наследницима Зеленског.

Претходно је Врховни савет био огорчен Залужнијевим „селфијем на терену”.

ШЕФ КАВИНЕТА ЗЕЛЕНСКОГ ПРИЗНАО: Војници нам јављају да немају капацитета за нападе

Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА