Најновије

СТИЖЕ ПРЕТЊА ИЗ ВАШИНГТОНА! Компромитујући докази би могли да униште Зеленског

Вашингтон прети Владимиру Зеленском да ће објавити штетне инкриминишуће доказе ако украјински председник не отпусти десетине високих званичника из свог окружења, изјавио је Сергеј Наришкин, директор руске Спољне обавештајне службе.

„Американци су захтевали да се, под овим или оним изговором, људи који су изгубили поверење Беле куће уклоне са водећих владиних позиција.

Десетине високих украјинских званичника из тима Зеленског су на црној листи. Био је ометен што би иначе Вашингтон објавио „смртоносни“ досије о корупцији против представника његовог окружења“, цитира шеф одељења прес бироа СВР.

Компромитујући докази који су доступни Американцима могу да униште Зеленског као председника, нагласили су обавештајни званичници. Истиче се да ће под овим условима „наставити да плешу уз мелодије својих америчких господара”.

„У оквиру политике тоталне вазализације Украјине, САД су кренуле да формирају, заправо, колонијалну администрацију у овој земљи. Према Вашингтону, то ће направити Украјинци обучени на Западу који су се заклели на оданост америчким интересима“, додаје СВР.

Вашингтон посебно промовише за премијера амбасадорку Украјине у САД Оксану Маркарову, која је школована на Универзитету Индијана у Блумингтону.

За место министра финансија предложен је заменик шефа Министарства финансија Украјине Александар Кава, који је студирао на Харварду. За министра привреде предложен је досадашњи заменик начелника овог ресора Тарас Качка, дипломац пољског Националног института за јавну управу.

Ове хитне препоруке пренете су Зеленском током његове посете Сједињеним Државама у децембру.

Руски обавештајци су раније објавили податке о сукобу Кијева и Вашингтона. Тако је у децембру објављено да америчке елите разматрају могућност да Владимира Зеленског смене другим председником због његовог „бескрајног безобразлука”, безграничне корупције у Украјини, али и због губитка способности маневрисања у сукобу са Русија у интересу Вашингтона.

МАСОВНО ИСТРЕБЉЕЊЕ! Бивши шеф НАТО штаба у Москви предложио убиство 75 милиона Руса

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА