Најновије

БИА УХАПСИЛА ЈОШ ЈЕДНОГ ШПИЈУНА: Шиптарска мрежа пада!

Држављанин Србије А. Д. приведен је у Новом Пазару у наставку истраге БИА и Вишег јавног тужилаштва у Јагодини против Д. Р. који је осумњичен да је у Србији шпијунирао за обавештајну службу Албаније и обавештајну агенцију тзв. Косова.

А. Д. се сумњичи да је део обавештајне мреже коју је на територији Србије организовао Д. Р. и да је по његовим налозима прикупљао податке и информације од значаја за обавештајну службу Албаније (ШИШ).

Податке које би прикупио А. Д. је достављао Д. Р. који их је затим прослеђивао обавештајним службама Албаније и тзв. "Косова", за шта су добијали новчану накнаду, преноси "Ало".

Приликом претреса просторија које је користио А. Д. пронађен је један број предмета који се доводе у везу са извршењем кривичног дела. Одређено му је задржавање до 48 сати током којих ће бити изведен пред надлежног тужиоца ВЈТ Јагодина по кривичној пријави коју је против њега поднела БИА.

Подсетимо, пре десет дана Д. Р. је ухапшен због сумње да је починио кривично дело шпијунажа. Он је са мрежом својих сарадника од 2022. године, за Државну информативну службу Албаније прикупљао податке о појединим припадницима безбедносних служби Србије и Србима са Косова.

По налогу албанске службе био је ангажован и током кризних ситуација на северу КиМ за време протеста и барикада. Такође, у више наврата је снимао и кретање српских снага безбедности на подручју општине Рашка.

Прочитајте ОВДЕ шта је Лавров рекао о срушеном Иљушину

Извор: Косово Онлајн 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА