Најновије

Трамп победник на предизборима Републиканске странке у Њу Хемпширу

Бивши амерички председник Доналд Трамп победио је на Републиканским предизборима у Њу Хемпширу, оставивши иза себе бившу амасадроку САД у Уједињеним нацијама и бившу гувернерку Јужне Каролине Ники Хејли.

Трамп је освојио 54,5 одсто гласова, изборивши тако 11 електора, док је Хејли освојила 43,6 одсто гласова и изборила је осам електора, на основу готово 90 одсто обрађених гласачких листића, преноси Гардијан.

Овакав исход предизбора у Њу Хемпширу, након победе на кокусу у Ајови прошле недеље, сугерише да ће Трамп по трећи пут бити кандидат Републиканске странке на председничким изборима, и да ће се највероватније у новембру по други пут суочити са председником САД и највероватнијим кандидатом Демократске странке Џозефом Бајденом.

Трамп се обратио својим присталицама у Нашуи, говорећи и о резултатима Ники Хејли.

„Она није победила, она је изгубила. Имала је веома лоше вече. Била је трећа у Ајови, а још увек се мота около“, рекао је Трамп.

С друге стране, Хејли је поручила да ће, упркос поразу у Њу Хемпширу, наставити са кампањом за наредне предизборе Републиканске странке, који се одржавају у Јужној Каролини, држави где је обављала функцију гувернерке.

„Предизбори у Њу Хемпширу били су први у земљи, али нису били последњи. Трка је далеко од краја. Остало је још на десетине држава, а следећа на реду је моја Јужна Каролина“, рекла је Хејли, оценивши да се „хаос Џозефа Бајдена“ не може поправити „републиканским хаосом“.

Анкете показују да Трамп има значајну предност у Јужној Каролини.

Гардијан подсећа да Ники Хејли остаје последњи противкандидат Трампу за републиканску номинацију, након што се из предизборне трке повукао гувернер Флориде Рон ДеСантис.

Експерт: Американцима и Европљанима треба врло јасно објаснити – Погледајте Газу, такви ће бити ваши градови

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА