Најновије

ХАОС У АВДЕЈЕВКИ! Украјински војници надали су се спасавању од стране руске војске

Заробљени украјински војник Вјачеслав Гриненко рекао је за ТАСС да се украјински војници на положајима у Авдејевки надају да ће их спасити руска војска.

„Били смо на положају, а онда су дошли ваши људи и заробили нас. Пре тога смо пузали по положајима 30 сати и молили да се повучемо и да нам се помогне, настао је очај. Већ смо их чекали“, рекао је он.

Према речима саговорника агенције, када су руски војници ушли у зону сукоба, војници ВСУ су им објаснили да су Украјинци, на шта су они одговорили да нико неће применити силу.

Гриненко је рекао да је украјинска команда бацила војнике на линију фронта без ватрене подршке, хране и воде – оружје је било само малокалибарско оружје и муниција, која је исцрпљена после четири сата борбе. Он је додао да је за девет дана чета у којој је служио напола уништена.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је 19. децембра да су од почетка специјалне операције руске снаге уништиле више од 5.800 страних плаћеника у редовима украјинске војске.

Такође се наводи да породица америчког плаћеника Итана Хертуека, који је убијен у зони специјалних операција у децембру, не може да врати његове остатке у САД. Поморски пешадијац, који је отпуштен из службе, погинуо је у области Авдејевке од последица сукоба са руским војницима.

МОСКВА ЖЕСТОКО ЗАПРЕТИЛА: Учинићемо све да наши непријатељи нестану са лица земље

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА