Најновије

ОТКРИВЕНО: Пентагон размешта нуклеарке у Великој Британији - неће ни да потврде ни да демантују!

Британски лист Дејли телеграф пронашао је нове назнаке да Сједињене Државе намеравају да разместе своје нуклеарно оружје на британском тлу по први пут после 15 година.

Новинари Дејли телеграфа су пронашли у документима Пентагона неколико референци на план који би могао укључивати постављање нуклеарног оружја у војну базу Лејкенхит у енглеској грофовији Сафолк, о чему је овај лист и раније писао.

Неедитовани документи Министарства одбране постављени на владиној веб страници набавки ове недеље и поново у августу прошле године наводе потребу за куповином додатне балистичке заштите и хидрауличних рампи у припреми за „предстојећу нуклеарну мисију“ у Великој Британији. Пентагон је одбио да коментарише ову ствар за Дејли телеграф.

Планирано је да бојеве главе буду стациониране у бази ХМ Еир Форс Лејкенхит, јер се „претња из Русије повећава“, показују документи Пентагона.

Термонуклеарне вођене бомбе Б61 Мод 12 снаге до 50 килотона могу да користе и ловци Ф-35.

„САД су уклониле нуклеарно оружје из Британије 2008. године, верујући да се хладноратовска претња из Москве смањила“, подсећа се у материјалу.

Прочитајте ОВДЕ о ваздушним ударима у Јемену

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА