Најновије

ПОЧЕЛО ОТКРИВАЊЕ ИМЕНА ИЗ ТУЖБЕ ПРОТИВ ЕПСТИНА: Међу њима су и Бил Клинтон и принц Ендру

Једна од жена које су поднеле тужбу у свом исказу је рекла да је Епстин "један пут рекао да их Клинтон воли младе, мислећи на девојке".

Жена која тврди да ју је преминули амерички бизнисмен Џефри Епстин подводио и сексуално злостављао рекла је и да је британски принц Ендру ставио руку на њене груди у Епстиновој кући на Менхетну 2001, наводи се у судским документима из грађанске тужбе која је отпечаћена у среду.

Инцидент, који је раније пријављен, а који је принц Ендру негирао, био је међу детаљима откривеним у гомили раније редигованих докумената, отпечаћеним према судском налогу од 18. децембра.

У објављеним докуменатима спомињу се и бивши амерички председници Бил Клинтон и Доналд Трамп, иако у њима ниједан није оптужен за било шта противзаконито.

Од више од 100 именованих људи, неки су оптужени за недела, док други у судским списима износе оптужбе или су потенцијални сведоци.

Један документ укључивао је изјаву Јохане Сјоберг, коју је Гислејн Максвел, Епситнова сарадница и бивша девојка, наводно довела како би имала сексуалне односе са контроверзним милијардером.

Сјоберг је у свом исказу рекла да је Епстин "један пут рекао да их Клинтон воли младе, мислећи на девојке".

Клинтонов портпарол је 2019. године изјавио да је некадашњи председник са Епстионом није видео дуже од деценије, као и да у тренутку када су били у контакту није знао ништа о његовим противзаконитим активностима.

Клинтон је током свог првог председничког мандата имао познату 18-месечну аферу са Моником Левински, његовом тада 22-годишњом приправницом. Клинтон је тада имао 49 година.

Епстинова мрежа
Епстин се дружио са утицајним људима са Волстрита, члановима краљевске породице и познатим личностима пре него што је 2008. признао кривицу за подвођење малолетнице.

Одузео је себи живот 2019. у 66. години, док је чекао суђење по федералној оптужби за трговину људима.

Десетине жена оптужило је Епстина да их је присиљавао да пружају сексуалне услуге њему и његовим гостима на његовом приватном карипском острву и у кућама у Њујорку, Флориди и у Новом Мексику.

Имена више од 150 људи поменутих у тужби Вирџиније Жифре, једне од Епстинових најистакнутијих тужитељки, годинама су била запечаћена све док савезни судија прошлог месеца није одлучио да не постоји законско оправдање за то.

У изјави, Жифре је рекла да је имала секс са неколико истакнутих политичара и финансијских лидера, укључујући милијардера америчког бизнисмена Тома Прикера.

Прикер није одмах одговорио на захтев за коментар. Жифре није рекла да ли је у то време била малолетна, нити да ли је секс био без пристанка.

Чинило се да оптужба против Прикера раније није била пријављена.

У свом исказу, она је такође рекла да је имала секс са другим истакнутим личностима које су раније негирале њене наводе, укључујући власника хеџ фондова Глена Дабина, бившег америчког сенатора Џорџа Мичела и бившег гувернера Новог Мексика Била Ричардсона.

У одвојеном исказу, Сјоберг која је такође тужила Епстина, рекла је да је принц Ендру ставио руку на њене груди како би позирао за фотографију са њом, Жифре и Максвел.

Сјоберг је рекла да се на фотографији налази и лутка на којој је писало "Принц Ендрју".

Ендрјуу је одузета већина краљевских титула због повезаности са Епстином. Он је прошле године постигао нагодбу по грађанској парницу са Жифре за непознату суму и негирао је да је починио прекршај.

Списак произилази из давно решене тужбе за клевету коју је Жифре поднела против Максвел.

Максвел, ћерка британског медијског могула Роберта Максвела, служи 20-годишњу затворску казну због регрутовања малолетних девојака за Епстина. Она је поднела жалбу на пресуду.

Жифре је оптужила Максвел да ју је регрутовала када је била малолетна да би је Епстин злостављао.

Амерички судија Лорета Преска, која надгледа случај, одлучила је да нека имена остану поверљива, укључујући и особе које су били малолетне када их је Епстин злостављао.

Према наводима британских медија, тужба Жифре против Максвел датира из 2016. и решена је годину дана касније. Ипак, лист "Мајами Хералд" тада започиње правни поступак како би приступио документима и истражио Епстинову мрежу.

Бројни документи у овом случају су објављени у јавности 2019, неколико дана пре него што се Епстин обесио у затвору док је чекао суђење због оптужби за сексуалну трговину.

Максвел и Епстин су били пар почетком 1990-их пре него што су скоро три деценије били пословни сарадници и саучесници у сексуалним злочинима.

Епстин, финансијер са моћном мрежом у САД и иностранству, и сам је оптужен за силовање младих девојака, али је његово самоубиство вешањем у њујоршком затвору у августу 2019. зауставило кривично гоњење.

ЦИА ОПЕРАТИВАЦ: Украјински генерали би да се повуку, Зеленски им не да

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА