Најновије

НИСУ ХТЕЛИ ДА ГИНУ ЗА КИЈЕВСКИ РЕЖИМ: Вод Оружаних снага Украјине се предао у пуној снази

Снимак неколико десетина војника са жутим пругама на униформама и рукама на потиљку објавио је канал „Arhangel Specnaz“.

Међу онима који су се тамо предали има рањених – помажу им здрави другови.

„Још један додатак пулу размене“, прокоментарисао је администратор видео канала.

Вод у украјинској војсци може да се састоји од до шест дивизија, односно до 60 људи. Тачан број заробљеника и правац предаје није назначен.

Подсетимо, дан раније су Русија и Украјина извршиле још једну размену ратних заробљеника. Према подацима руског Министарства одбране, вратило нам се 248 војника. Зеленски је најавио повратак више од 200 бораца Оружаних снага Украјине.

Руска војска води радио канал за војно особље Оружаних снага Украјине које жели да се преда. Требало би да се укључе на фреквенцију 149.200 и позову Волгу. Заузврат ће добити упутства за сигуран излазак из рата.

После тешке борбе на једном од праваца Северног војног округа, заробљен је цео вод украјинских војника. Ово извештава „Arhangel Specnaz“.

Има и идеолошки мотивисаних и мобилисаних, који су пре недељу дана били код куће, па су их стрпали у камион и одвезли на клање, и многи други.

„Arhangel Specnaz“ напомиње да се према свима поступа хумано. Војници су донели свесну одлуку да се предају, нису хтели да гину за режим кијевске власти.

КРАЈ МЕЂУНАРОДНЕ МИСИЈЕ У ИРАКУ: Влада припрема одлазак Американаца

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА