Најновије

На вечери са убицом: Амазонов бестселер Александре Бенедикт

Ново из Вулкана.

Фото: Булкан


Док напољу провејава снег и мало коме се излази из куће без повода, право је време за опуштање уз добру књигу са елементима кримића и мистике, која ће нас увући у решавање загонетки и „спасти“ од размишљања о обавезама које нас чекају након дана празновања. 

Амазонов бестселер „На вечери са убицом“ Александре Бенедикт, књига коју је недавно објавило Вулкан издаваштво, у том смислу је одличан избор јер гази стопама чувене Агате Кристи и популарних романа Ричарда Озмана. 

Бенедикт у овој узбудљивој причи исписује странице фасцинантне мистерије у којој главна јунакиња Лили Армитиџ у језивој игри открива најмрачније породичне тајне, укључујући и идентитет убице своје мајке. 

Лили не жели да се врати у велику породичну кућу познату под називом Последња игра, која је прогања и у сновима. Када се, након теткиног позива, ипак тамо нађе, принуђена је да у тој кући остане 12 дана и да са отуђеним рођацима игра игру током које сваког дана најмање један играч бива убијен. Убрзо схвата да многи међу њима не играју поштено, али и да улог у овој игри није само наследство већ и голи живот. 

Александра Бенедикт нам у роману „На вечери са убицом“ изузетним стилом указује да зло има непорециву моћ, али истовремено и „теши“ читаоца стварајући осећај да шансу у борби против тог зла има онај ко се бори снагом опажаја и интелекта. 

Бенедикт је иначе композиторка, кантауторка, глумица и предавач криминалистичке фантастике. Њен први роман Лепота убиства номинован је за награду еДанит, а њене кратке приче заступљене су у многим антологијама, док је њена аудио-драма ушла у избор за ББЦ-јеву награду за најбољу аудио-драму 2020. године. 

Књигу „На вечери са убицом“ можете пронаћи на сајту vulkani.rs, као и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА