Најновије

„Шекспир у Паризу“: Роман о љубави, слободи и самооткривању

Вулкан издаваштво објавило је књигу „Шекспир у Паризу“, инспиративну и забавну причу са неодољивом хероином Оливом. Роман отвара кључно питање: да ли да останемо верни ономе што други очекују од нас или пак себи самима?

Фото: Вулкан

Ово је прича свих нас, са страница удахнути мирисе топлих кроасана и цвећа који се шире париским улицама, над којим ћете замислити живописне четврти, доживети многа расположења и осетити како онај осећај вечитог незадовољства полако нестаје.

Други о тридесетогодишњој Оливи знају само да је увек беспрекорно стилизована, да има сигуран посао, живи са родитељима у предграђу и да се ускоро удаје за презгодног и успешног Бернарда. Нико не би ни помислио да она пати од несанице и да понекад дубоко у себи осећа непремостиву празнину.

Када јој њена харизматична и ексцентрична тетка Вивијен, од које годинама није било ни трага ни гласа, пошаље карту за Париз, Олива без много оклевања креће на пут. Међутим, док испред чувене књижаре Шекспир и дружина узалудно чека тетку, схвата да можда постоји свет сасвим другачији од оног на који је навикла. Компликованији али истовремено једноставнији, у којем је могуће јурити снове и фламингосе, дружити се са боемима и пити вино на обали Сене са филозофом бескућником. Свет у којем ће пригрлити живот уместо да се држи на дистанци, чак и када боли.

Крај књиге „Шекспир у Паризу“ је, истина, нови почетак. Тренутак када ћемо схватити да је време да се оголимо пред нама самима и кренемо новим путем, или се пак осмелити да отвореног срца упијемо сву лепоту живота без условљавања.

Бестселер који је освојио срца читалаца „Шекспир у Паризу“ доступан је на сајту и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА