Најновије

СРПСКИ ЛЕКАРИ ИДУ У ХАГ ДА ПРЕГЛЕДАЈУ ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА: Предводи их директор УКЦ Српске

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић као неуролог предводиће тим лекара који ће прегледати генерала Ратка Младића у притворској јединици у Хагу.

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

"Водим веома стручан тим доктора, професора, форензичара, кардиолога и начелника неурологије да утврдимо да ли су урађени сви налази који су били потребни и да ли генерал прима адекватну терапију", рекао је Ђајић.

Он је истакао да је циљ посете тима лекара УКЦ-а да виде да ли има пропуста и да ли могу допринети унапређењу здравственог стања генерала Младића, као и да виде да ли евентуално постоје претпоставке да се лечи на неком другом месту.

Додао је да желе да утврде тачно стање у којем се генерал Младић налази и да предложе терапију.

Ђајић је подсетио да лекари УКЦ-а већ имају искуства када је реч о посетама и прегледима хашких оптуженика, попут Стојана Жупљанина и Миће Станишића.

Он је рекао да ће трошкове смештаја и превоза сами платити.

"Генерал то заслужује. Заслужује подршку и поштовање читавог народа Републике Српске, а и нашег здравственог система", рекао је Ђајић.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је данас да је важно да лекари УКЦ-а у Хагу прегледају генерала Младића како би утврдили његово право здравствено стање и одредили правовремено лечење.

"Имајући у виду сва досадашња искуства, а имамо велику сумњу у поштене и часне намере лекара у Хашком трибуналу, овом посетом сазнаћемо право здравствено стање генерала Младића и бићемо сигурни у начин лечења који они одреде генералу", рекао је Егић, пренела је РТРС.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА