Најновије

ВЛАДИКА ТЕОДОСИЈЕ: Многи окрећу главу од Срба, прети нам опасност да нестанемо са ових простора (ВИДЕО)

Владика рашко-призренски Теодосије поручио је данас у манастиру Драганац, да су многи народи окренули главу од Срба због чега, како наводи, прети највећа опасност од свих, "а то је да нестанемо са ових простора".

Владика Теодосије (Фото: Епархија рашко-призренска)

Он је, говорећи на рукоположењу оца Христофора, истакао колико је тешка ситуација тренутно за Србе на Косову, али нагласио да је решење у молитви.

"Благодат Светога духа, сабрала нас је данас у овој светој обитељи у манастиру Драганац да служимо службу Богу, да служимо свету литургију, оно што нам је Господ оставио као најважније да чинимо у његов спомен и то што нам је Господ оставио кроза све векове живота цркве, верног народа. То је највеће што су људи могли да учине у датом тренутку за себе, свој род и спасење. Ми, данас, живећи на овим просторима, налазећи се у једној ситуацији када многи окрећу главу од нас, многи пријатељи, многи народи, када су се надвили црни облаци над нама и кад је наш народ уплашен, када му прети опасност са свих страна, не само једна него много њих, а она највећа јесте да нестанемо са ових простора, да одемо са свог огњишта", рекао је владика.

Како је додао, "Бог неће дозволити да његов народ пропадне". 

"Ето радости, ето данашњег празника када се радује и ова света обитељ, када се радују сви наши на Косову и Метохији и шире јер све оно што се добро догоди овде на овим просторима изазива радост свих који у свом срцу носе и ове светиње и наше Косово и Метохију", поручио је владика Теодосије.

Рукоположењу су присуствовали и представници Канцеларије за КиМ, викарни владика патријарха СПЦ Иларион, као и велики број мештана Поморавског округа.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА