Најновије

ЂИЛАС ОСУО ПО ПУТИНУ: Сви Срби да виде на примеру Наваљног шта је данашња Русија!

Председник Партије слободе и правде Драган Ђилас изразио је данас саучешће породици Алексеја Наваљног и свим његовим сарадницима и истакао да је руски режим остварио своју намеру и заувек уклонио човека који се борио за слободу, правду и развоја демократске Русије целог живота, пише Н1.

Ђилас је, поводом смрти Наваљног у затвору у поларном кругу у Русији, рекао да „свако ко данас живи у Србији може да види право лице руског режима”, преноси Н1.

„Виде и куда нас воде сви Вулини, Вучићи и њима слични, који шпијунирају и српску и руску опозицију када дођу у Београд, који добијају одликовања руских обавештајних служби и јавно им захваљују на лажним информацијама да Српска опозиција спрема нереде и насиље. Једини начин да се оваква власт смени и да се процесуирају за сва недела која су починили је гаранција да Србија у блиској будућности неће изгледати онако како Русија изгледа данас“, рекао је Ђилас.

Он је подсетио да је најпознатији руски опозиционар и борац против криминала и корупције лидера руског режима и њихових олигарха преживео два покушаја убиства.

Подсећамо, Алексеј Наваљни је у својој 47. години умро данас у затвору, а био је истакнути “борац против Путиновог режима” и најпрепознатљивија личност невладиног сектора у Русији. Имао је минорну подршку у руском друштву и перципиран је углавном као експонент Запада и промотер неолибералних идеологија. 

Прочитајте ОВДЕ више о протесту због смрти Наваљног у Београду

Извор: Правда / Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА