Најновије

ПРИЗНАЊЕ ИЗ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Контраофанзива је пропала

Украјинска војска је допустила низ тактичких грешака, а суочава се и са недостатком наоружања, пре свега граната, указао је Михаил Подољак.

Неуспех украјинске контраофанзиве оставио је празнину у души, признао је саветник шефа кабинета украјинског председника Михаил Подољак у интервјуу за "Канал 24".

Јавља се горак укус у устима при помисли на летњу контраофанзиву, указао је Подољак.

Коментаришући дешавања на фронту у 2023. години, саветник Зеленског је указао да је било одређених тактичких грешака, о чему тренутно прича војни и политички врх Украјине.

"То није проблем, ово је рат. Против нас се не бори нека мала држава са ограниченим ресурсима, већ Русија", признао је он.

Истовремено, додао је Подољак, Европа својом уједињеном економијом треба да помогне Украјини, јер се војска суочава са "недостатком наоружања", пре свега граната, а савезници Кијева су свесни да постоји потреба да се повећа производња ракета, дронова и опреме за електронско ратовање.

Украјинска војска ће моћи, како наводи, да оствари стратешке циљеве ако престане да буде искључиво "у одбрани".

Овакво признање из канцеларије украјинског председника уследило је у контексту гласина о намери Зеленског да смени главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног.

Коментаришући тоталну конфузију у медијима у вези са сменом Залужног, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова је оценила да ти "збуњујући извештаји" указују на панику која је захватила кијевске власти у контексту пропале контраофанзиве Оружаних снага Украјине и успешних акција руске војске на фронту.

ПУТИН: Русија је доказала да је самоодржива а Запад није и зато су пукли

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА