Најновије

ЛИДЕРИ ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА УЗНЕМИРЕНИ: Русија им помрсила конце

Западне спекулације да је Кијев на ивици победе уступиле су место "очају".

Док руске снаге постижу успехе на бојном пољу, а сумње у наставак америчке помоћи Кијеву се појачавају западне земље све више осећају узнемиреност, осећање које је заменило донедавну усхићеност. 

Промена расположења била је очигледна посебно на Минхенској безбедносној конференцији где су се лидери Украјине и њени добротвори окупили, известио је "Њујорк тајмс".

"Тмурно расположење било је у великој супротности са оним од пре годину дана, када су многи од истих учесника - шефови обавештајних служби и дипломате, олигарси и аналитичари - мислили да би Русија могла да буде на ивици стратешког пораза", наводи лист.

"Сада се тај оптимизам у најбољем случају чини преурањеним, у најгорем као заблуда", додаје.

Овогодишњи скуп у Минхену одржан је управо у време када су руске трупе ослобађале Авдејевку. Уз извештаје о овој победи, у западним медијима су освануле вести у којима се изражава страх од руског антисателитског нуклеарног оружја.

Присутна је и све већа бојазан од способности руског председника Владимира Путина да "узврати ударац противницима" што је појачано забринутошћу да би Вашингтон, највећи украјински снабдевач оружјем и новцем, могао да напусти своје европске савезнике, наводи "Њујорк тајмс".

У АВДЕЈЕВЦИ ПРОНАЂЕНА ВОЈНА СКЛАДИШТА: Трага се за местима за мучење...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА