Најновије

ИЗБОРИ У БЕЛОРУСИЈИ: Све странке које учествују подржавају Лукашенка!

У Белорусији су отворена биралишта на парламентарним и локалним изборима, пренела је белоруска новинска агенција Белта. Већина кандиата су чланови четири званично регистроване партије: Белаја Рус, Комунистичке партије, Либерално-демократске партије и Странке закона и правде.
Лукашенко са Путином / Фото: Скриншот

Лукашенко са Путином / Фото: Скриншот

Све четири партије подржавају политику белоруског председника Александра Лукашенка, док десетак партија није могло да се региструје прошле године.

Лидер белоруске опозиције Светлана Тихановска, која је у изгнанству у суседној Литванији након што је оспорила победу Лукашенку 2020. године, апеловала је на гласаче да бојкотују изборе.

Данашњи избори биће прво гласање у Белорусији од 2020. године, када је Лукашенко освојио шести мандат, након чега је дошло до протеста незадовољних демонстраната, који су оспорили регуларност гласања.

Грађани Белорусије ће бирати 110 посланика народне скупштине и 12.514 одборника на локалним изборима на 5.411 бирачких места, која ће бити отворена до 20 часова. На бирачком списку се налази 6.911.742 особе.

Овог пута ће чланови парламента и локалних одбора бити бирани истовремено, а мандат ће им трајати пет година. Више од 45.000 домаћих посматрача ће надгледати изборе, као и 300 међународних, махом чланица Заједнице независних држава, изузев Молдавије и Украјине.

Прочитајте ОВДЕ шта је изјавио Борељ о крају рата у Украјини

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА