Најновије

ВИОРИ СЕ РУСКА ЗАСТАВА - УКРАЈИНСКА ЈАВНОСТ БЕСНА: Пало још једно место - "Где је наша команда?"

Неколико руских Телеграм канала је тврдило да су руске трупе већ ушле у Ласточкино, постављајући непроверене слике и видео снимке на којима војници машу руском заставом усред девастираног насеља

Украјинске трупе напустиле су насеље Ласточкино, неколико километара западно од стратешки кључног града Авдејевке који су недавно ослободиле руске трупе, јавио је украјински лист "Страна" позивајући се на украјинску војску.

Медиј је цитирао украјинског добровољца који се бори са неонацистичким батаљоном "Ајдар" који је рекао да су јединице морале да се повуку из тог подручја како би "избегле блокаду својих логистичких рута" и "спасиле људство".

Украјински Телеграм канал "Дип стејт" је потврдио развој догађаја, питајући се где ће украјинска врховна команда наредити припрему нове одбрамбене линије.

РУСКА ВОЈСКА УШЛА У РАБОТИНО!

Неколико руских Телеграм канала је тврдило да су руске трупе већ ушле у Ласточкино, постављајући непроверене слике и видео снимке на којима војници машу руском заставом усред девастираног насеља.

Ни руско ни украјинско министарство одбране нису потврдили ове извештаје.

Међутим, званичници у Москви су у суботу рекли да је руска војска "наставила да заузима повољније... положаје" у сектору Авдејевке док је одбијала украјинске контранападе.

Москва је прошлог викенда објавила да је заузела Авдејевку, коју украјинске снаге од 2014. године користе за лансирање напада на Доњецк, главни град Доњецке Народне Републике.

Министарство одбране Руске Федерације је раније саопштило да ће заузимање помоћи да се овај други град заштити од "терористичких напада криминалног режима у Кијеву".

ДНР је, заједно са још три бивша украјинска региона, великом већином гласала да постане део Русије у јесен 2022. на јавним референдумима.

РУСКЕ ТРУПЕ СПРЕМАЈУ СИЛАН ЈУРИШ: До сада авијација и артиљерија није припремала терен до ове мере

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА