Најновије

Здравствено стање Ратка Младића веома тешко

Здравствено стање бившег команданта војске РС Ратка Младића је веома тешко и он би требало да буде пуштен из затвора на лечење да су у Хагу поштовани међународно-правни хуманитарни стандарди, рекао је његов син Дарко Младић.

Он је истакао да је Младићу потребна свакодневна квалификована медицинска њега и да се са тиме у неформалним разговорима слажу и стручњаци у трибуналу.

"Генерал сада има 82 године. Видећемо да ли се у догледно време може постићи да он буде ослобођен ради лечења. Наравно, осим ако не желе да својим нерадом елиминишу Ратка Младића", рекао је Младићев син за "Руску газету", преноси РТРС.

Тим лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске завршио је недавно прегледе Ратка Младића у притворској јединици у Хагу.

Како је раније пренео РТРС, тим је ступио у контакт и са Стојаном Жупљанином, који је са Младићем у притворској јединици, а који је лекарима пренео значајне податке о Младићевим здравственим проблемима.

"Од Жупљанина смо узели податке колике су могућности Младића при обављању свакодневних активности што ће допринети нашем генералном налазу, односно конзиларном мишљењу које ћемо доставити Хашком трибуналу", рекао је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић, који је предводи тим у Хагу. 

OПШТЕ РАСУЛО: Украјинци пешице беже са положаја, оставили све за собом - Руси објавили снимке

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА