Најновије

МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА ИМА ОШТРУ ПОРУКУ ЗА ВУЧИЋА: Не слежи тугаљиво окупаторима, него изнеси план за Косово и Метохију

На Косову и Метохији, незапамћен терор против преосталог српског народа, захтева хитну мобилизацију и активну одбрану српске државности и народа, тврде из покрета "Ми глас из народа".

Ми глас из народа јасно дефинише терор који се дешава на Космету, а СНС-СПС коалиција се сматра саучесником у том настојању.

“На Косову и Метохији је у току беспоштедни терор против преосталог српског народа. Режисери су јасни – западне силе на челу са САД, Великом Британијом и Немачком, а инструмент је нови албански фирер Аљбин Курти. Међутим, имају саучеснике. Или, боље речено, колаборанте – владајућу СНС-СПС коалицију”, тврде из покрета Ми глас из народа. 

Критиковали су врло директно “Ми глас из народа”, владајући режим који се по њиховом мишљењу по ко зна који пут повлачи без борбе и предаје окупаторима све што они затраже

“И у Другом светском рату се знало ко су били окупатори и агресори, а ко колаборанти.Данашња издаја и срамота коју доживљавамо на Косову и Метохији је без преседана. Никад се српска држава није погнуте главе, кукавички и без борбе повлачила са своје свете земље као што то чини данас. Када лидер тзв. Српске листе каже да је у току ”олуја без испаљеног метка”, то није само уобичајена алиби-жалопојка представника ове власти. То је такође и будућа оптужница. Предаја Косова и Метохије без испаљеног метка – макар и без потписа – је срамота која се неће моћи опрати. Черчилов прекор упућен Чемберлену после Минхена одзвања и данас”, наводи се у саопштењу. 

Критике су пале и на Бриселске споразуме али и сам начин рушења српских институција на Косову и Метохији али и нејасним преговорима са земљама Квинте. 

“Ако државни врх Србије мисли да ћемо пасивно прихватити констатацију да ће земље тзв. Квинте бити ”директни саучесници уколико дође до егзодуса српског народа са Косова и Метохије” као задовољавајуће пребацивање одговорности и изговор за нечињење и немо посматрање новог етничког чишћења нашег народа – у великој је заблуди. 
Зна се ко је и како допринео овој катастрофи, разградњом српских институција на КиМ од 2013. до данас, кроз једнострану примену противуставних Бриселских споразума, што је директно резултирало данашњом терористичком окупацијом севера КиМ”, пише у саопштењу.

На крају саопштења, послата је и директна порука Александру Вучићу од ког, Ми глас из народа захтева хитну реакцију.

“Захтевамо од носилаца власти у Србији, односно председника Александра Вучића, да што пре изађе са конкретним предлогом одбране српског народа и српске државности на Косову и Метохији. И то никако не подразумева пуко писање писама силама-окупаторима и агресорима или тугаљива слегања раменима и констатације да смо ”мали и немоћни”. Време је за свестрану мобилизацију по овом кључном државном питању, реципроцитет у односима са терористичком творевином у Приштини, и активно укључивање пријатељских сила у одбрану нашег народа, права и суверене територије. Власт која не брани земљу губи легитимитет”, каже се у саопштењу.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА