Најновије

Најлепша и најболнија прича о Косову - "Руски конзул" Вука Драшковића у продаји од 9. фебруара, ускоро и премијера филма

Филм снимљен према мотивима истоименог романа биће премијерно приказан приликом затварања 52. Међународног филмског фестивала ФЕСТ 3. марта.

Фото: Лагуна

Лагуна објављује ново издање романа "Руски конзул" Вука Драшковића у коме аутор проговара о истинама које су бацане у запећак и свесно гуране у заборав.

Потпомогнут даром и инстинктом врсног приповедача и наратора, Драшковић пише роман с једним циљем – да укаже на прећутане и сурове историјске истине, у којима је српски народ трпео незамисливе тортуре, нарочито током Другог светског рата, где је у вилајетним тминама Босне, а и касније у монтираним процесима и многобројним комунистичким режимским чисткама, страдао до истребљења.


Фото: Лагуна

У Драшковићевом роману суди се појединцу, али је на оптуженичкој клупи читав један народ. На својој светој земљи српски народ и данас страда и умире.

Филм снимљен према мотивима истоименог романа биће премијерно приказан приликом затварања 52. Међународног филмског фестивала ФЕСТ 3. марта, а биоскопска дистрибуција планирана је од 7. марта. Главне улоге тумаче Жарко Лаушевић и Небојша Дугалић, режију потписује Мирослав Лекић.

Роман "Руски конзул" може се пронаћи од петка 9. фебруара у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари делфи.рс, као и на сајту laguna.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА