Најновије

ДОДИК: Почетак преговора БиХ са ЕУ без датума не значи пуно

Председник Републике Српске Милорад Додик је нагласио да је отварање преговора резултат огромног и пресудног доприноса Српске у том процесу.

Председник Републике Српске Милорад Додик поздравио је данас изјаву председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да су сви изгледи да ће БиХ бити одобрен почетак преговора са ЕУ, али је поручио да без датума, то не значи пуно.

"Треба рећи да је отварање преговора резултат огромног и пресудног доприноса Републике Српске у том процесу", навео је Додик и истакао да је европски пут важан јер представља испуњење великог националног циља – живот Срба у економском и политичком простору без граница.

"Желим посебно да захвалим партнерима из Мађарске, Србије, Словачке, Аустрије, Хрватске и Словеније, као саговорницима који у потпуности разумеју чињеницу да је БиХ 'мала ЕУ'. Да може функционисати и да иде напред само када ниједан интерес није искључен, него укључен у једначину. Тада имамо позитиван резултат", поручио је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Указао је да свако уплитање странаца у домаће токове није сабирање, како каже, наших различитости у позитивне процесе, него једначина која нас гура од заједничког циља, а то је чланство у ЕУ.

Председница ЕК Урсула фон дер Лајен препоручила је данас да БиХ отвори преговоре за чланство у ЕУ.

СТРОГО ПОВЕРЉИВО ИЗ ПАРИЗА: Три тајна извештаја француске војске о украјинском фронту

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА