Најновије

НОВИ ПРОДОР РУСКЕ АРМИЈЕ: Снаге ОСУ код Тернова и Јамполовке разбијене - уништена три украјинска складишта

У рејону насеља Терново, јединице руске војске успеле су да напредују дуж северног шумског појаса Круглајске јаруге на подручју ширине до пола километра и дубине до 1,2 километра. Тиме је међупозициони простор на овој деоници фронта смањен са 500 на 100 метара.

Забележено је и напредовање Оружаних снага Русије у области насеља Јамполовка, чиме је смањена „сива зона“ на линији Сватово-Кременаја. Украјински војници више не покушавају да поврате иницијативу на овој деоници линије борбеног контакта и принуђени су да концентришу све своје расположиве снаге на покушаје да задрже своје позиције.

Положај Оружаних снага Украјине у овом правцу компликује чињеница да руска војска методично уништава украјинска складишта наоружања. Само у протекла 24 часа, услед комбинованих удара, уништена су складишта ракетне и артиљеријске муниције у рејону насеља Ковшаровка, Концедаловка и Подол на Купјанском сектору фронта.

Руске јединице армијске групе „Запад“ су у сарадњи са авијацијом и артиљеријом напале положаје 57. моторизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејону села Синковка у Харковској области.

Како извештавају бројна западна издања, украјинска војска у Купјанску каже да се плаши саботаже проруског становништва. Не могу да се окупљају у групе, јер су готово неизбежно одмах погођени.

Погледајте ОВДЕ ударе руске армије у Белогородоској области

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА