Најновије

РУСКИ ОДГОВОР НАТО АЛИЈАНСИ - НОВА ОДЛУКА: Распоређивање наоружања - мета Шведска и Финска

Као одговор на улазак Финске и Шведске у НАТО, Русија ће распоредити додатно оружје у новоствореним московским и лењинградским војним округима, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров, објавила је руска новинска агенција РИА Новости.

„Већ смо донели организационе одлуке, формирани су Московски војни округ и Лењинградски војни округ. Ту ће бити распоређено додатно наоружање које ће бити адекватно изазовима који се могу појавити на територији Финске и Шведске“, нагласио је он.

Лавров је приметио да је изненађујуће видети како су Финска и Шведска, ради уласка у НАТО, моментално промениле своју неутралност која им је деценијама служила и обезбедила им репутацију у савременом свету, наводи РИА Новости.

„Све дуге деценије добросуседства су пропале“, рекао је министар.

Финска и Шведска су поднеле захтев за улазак у НАТО након почетка руске специјалне операције у Украјини. Хелсинки је званично постао 31. члан алијансе 4. априла 2023. године. Церемонија приступања Стокхолму алијанси требало би да се одржи у блиској будућности.

Као што је Кремљ више пута изјављивао, такве акције ће имати негативне последице. Москва је нагласила да ће Русија морати да предузме узвратне мере због приступања Шведске и Финске НАТО-у.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Доњецком правцу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА