Најновије

НОВИ ПРОДОР РУСКИХ СНАГА: Од Вербовоја ка Орехову!

Руске снаге настављају потискивање украјинске војске у правцу Запорожја. Корак по корак, Оружане снаге Русије напредују тамо где су прошлог лета Оружане снаге Украјине извеле противофанзиву, услед чега су успеле да заузму село Работино.

Током своје противофанзиве, руска војска је повратила значајне територије од противника и наставља да потискује јединице Оружаних снага Украјине са њихових положаја.

Постало је познато да су Оружане снаге Русије у протекла 24 часа напредовале још око 800 метара северозападно од села Вербовоје. 

Напредовање је у правцу такозване Успеновске греде – до пута који води ка граду Орехову, који тренутно држе украјинске оружане снаге.

Пре неколико дана Оружане снаге Русије заузеле су село Мирноје у Гуљајпољском рејону Запорошке области. Ова чињеница привлачи посебну пажњу из више разлога.

Прво, на правцу Гуљај-Поље није било посебних војних активности практично од 2022. године.

Друго, заузимање Мирног извршиле су Оружане снаге Русије неколико дана након изјаве Зеленског да су Оружане снаге Украјине „зауставиле руску офанзиву“.

Иначе, изјаву шефа Украјине критиковала је и сама украјинска војска, која је била на фронту и саветовала Зеленског да се сам спусти у ров и види како је „руска офанзива заустављена“.

Прочитајте ОВДЕ о НАТО трупама у Украјини

Извор: Тв Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА