Најновије

ЗАХАРОВА: Реакције Кијева на терористички наопад- доказ немоћи пред Оружаним снагама Русије

Док је цео свет изјављивао саучешће и осуђивао терористички напад у "Крокус ситију" Кијев је неспретно осудио Москву и, према подацима ФСБ-а, припремао се да у Украјини терористе дочека као хероје, каже портпаролка руског МСП-а.

"Прљаве увреде представника кијевског руководства које су након терористичког напада у `Крокус сити холу` упућене Русији јасно показују потпуну немоћ, и страх налик животињском који се јавља пред неминовни крах", рекла је данас на брифингу портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући недавни терористички напад у којем је погинуло више од 100 цивила. 

Ради се о "агонији и неспособности да се трезвено сагледа оно што се дешава" због акција које данас успешно спроводе Оружане снаге Русије, сматра Захарова. Она је навела да је скоро цео свет одлучно осудио последњи терористички напад, док је једино Кијев то прећутао, неспретно поручивши да иза напада стоји Русија. 

Портпаролка је подсетила на јучерашњу изјаву шефа ФСБ-а Александра Бортњикова да "иза терористичког напада у 'Крокус ситију' стоји Кијев, чија је обавештајна служба припремала 'прозор' за прелазак терориста преко границе са Украјином и планирала да их дочека као хероје".

Такође, скренула је пажњу и на честа јавна признања како Службе безбедности Украјине (СБУ), тако и Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине о томе да спроводе терористичке нападе по Русији.

"С новим признањем 25. марта ове године иступио је шеф СБУ Василиј Маљук, који је испричао о детаљима медијски пропраћених убистава и покушајима убиства истакнутих личности политичког и друштвеног живота наше земље и Украјине. То је фактички било признање (тих злочина)", истиче Захарова.

Коментаришући реакцију Запада на терористички напад, портпаролка је рекла да су западњаци увидели да неће бити могуће прећутати масовну погибију цивила, те су почели јавно да осуђују терористе "не дочекавши, не резултате истраге, већ проверене званичне информације" и одмах су "пронашли кривца". 

"Овај пут нису могли да оптуже Русију, као ни неонацистички кијевски режим, који су одгајили и чије су руке у крви због многих терористичких напада на цивилне објекте у Русији. Морали су да брзо нађу некога и, ето, из прашњавог ормана извукли су Исламску државу. Буквално неколико сати након терористичког напада англофони медији (Ројтерс, Си-ен-ен, "Њујорк тајмс") почели су да шире различите верзије о одговорности Исламске државе. Али, тешко је поверовати да група која, према подацима УН, броји од 4.000 до 6.000 људи има капацитете да изведе детаљано организован оружани напад далеко од граница Авганистана, а посебно у Москви", каже Захарова.

Из Министарства спољних послова Русије такође истичу да су добили велику подршку других земаља које су изразиле жаљење због терористичког напада у Москви, приметивши да је, као знак солидарности, Дан жалости био објављен и у Републици Српској. 

ШОКАНТАН ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ: Окружује се руским људима, сад довео и ФСБ-овца!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА