Најновије

ОТКРИВЕНА ТАЈНА ЗГРАДЕ ГЕНЕРАЛШТАБА: Испод зграде је мрежа тунела који воде... (ВИДЕО)

Тајминг поклањања Генералштаба Американцима је јако лош, то се дешава око 25 годишњице бомбардовања Србије, а претходно смо имали скоро деценију дављења санкцијама. Други проблем је што је то јавна имовина и не знам како може да се поклони било коме, изјавио је архитекта, професор доктор Душко Кузовић из удружења Моба, гостујући на Јутјуб каналу Прави одговор.

Како је рекао, треће је ствар етичког норматива. 

- Немогуће је тамо градити ишта друго до објекат који је у власништву грађана Србије. Непристојно је градити било шта што вређа осећања људи – приметио је Кузовић. 

Он је рекао да та два симетрична објекта које планира Џаред Кушнер, зет Доналда Трампа, на месту срушеног Генералштаба, представљају провизорну скицу, „како мали Перица замишља да то треба да изгледа“. 

- Та форма је прилично охола. Јер те куле прилично штрче као да је неко рекао; „Ево остављам вам ово, узимам паре и ја одлазим“. Сад сам прошао улицом Кнеза Милоша, она је сваки дан стално закрчена, осим ноћу између два и четири. Шта ће се десити када у тај простор убаците још два солитера са 40-50 спратова, па колико је то корисника, колико је то аутомобила – упитао је Кузовић.

Он је упозорио и да те две куле „мењају микоклимат“, те дају „другачији ниво осветљености, осунчаности, поглед и све остало“.

- То ће смањити вредност имовине грађана који живе у том делу града – упозорио је. 

Такође, подсетио је да се испод Генералштаба налази систем лагума и подземних ходника, што такође предајемо у руке Американцима. 

- Испод тих објеката имате неколико етажа безбедносних склоништа, повезаних са системом лагума и подземних ходника. Иначе, ово се дешава свега два месеца након откривања оних подземних ходника испод синагоге у Њујорку – навео је он. 

Кузовић је изнео које све институције и објекте повезују подземни тунели који пролазе испред зграде Генералштаба, а о томе детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор. 

Погледајте:

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Первомајска и бруталном руском дроновању украјинске пешадије

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА