Најновије

Руси уништили важан украјински мост код Доњецка (ВИДЕО)

Руска војска је успешно уништила витални железнички мост у близини насеља Курахово у Доњецкој области.

Видео снимак удара на мост појавио се на мрежи 29. марта. На снимку се види веома експлозија тачно на средини моста. Кијевске снаге су наводно користиле мост за премештање трупа, војне опреме и залиха на фронт у Доњецку.

Неки руски извори вести рекли су да је мост уништила 238. артиљеријска бригада користећи тешке вишецевне ракетне бацаче БМ-27 Ураган и беспилотне летелице како би спровели ватру невођених пројектила. Урганове ракете калибра 220 мм имају домет од 35 километара.

Међутим, други извори наводе да су мост напали ратни авиони руских Ваздушно-космичких снага користећи бомбе опремљене УМПК комплетима за клизање и навођење. Бомба ФАБ-500 опремљена комплетом има домет од око 70 километара.

Без обзира на то како је напад изведен, уништење моста ће ометати способност кијевских снага да пошаљу више трупа, војне опреме и залиха у правцу Доњецка, посебно на линију фронта западно од града Доњецка.

Руска војска је интензивирала ударе на виталне мостове иза фронта у зони специјалне војне операције након што су кијевске снаге покренуле своју неуспелу контраофанзиву прошлог пролећа.

Мостови које користе кијевске снаге обично су гађани руским војним прецизно навођеним пројектилима. Ваздушно-космичке снаге су последњих месеци користиле ракету Кх-38МЛ са ласерским навођењем, која има домет од 40 километара, за уклањање неколико мостова.

Генијанал маневар Путинове војске! Навукли Украјинце и избили им последњи адут: Тактика против које нема одбране!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА