Најновије

НАСТАВНИК МИЛОШ ДОБИО СПИСАК ДЕЦЕ КОЈУ НЕ СМЕ ДА ДОТАКНЕ ДОК ПРЕСКАЧУ КОЗЛИЋ! Људи огорчени због понашања родитеља!

Наставника физичког васпитања у једној београдској школи шокирало понашање родитеља.

Милош Адемовић, дипломирани нутрициониста и спортски тренер недавно је гостујући на ТВ Хаппy говорио о стању у просвети и поделио је своје искуство док је радио као наставник на замени у једној београдској школи.

"Као професор радио сам у једној школи на замени, и тамо је била гимнастика на полагању када само добио списак од директорке чијој деци смем да асистирам док прескачу козлић, а чијој не. Јер дете када прескаче козлић, ви морате да га ухватите за руку да не би пало, да се не би повредило... Ја сам добио списак! Родитељи су на свом родитељском саветовању потписали чију децу ја смем физички да контактирам, јер то је физички контакт, молим вас, да ухватим, да дете не сломи главу", рекао је тада шокиран Адемовић.

Деца која су била на другом списку, коју није смео физички да додирне, нису ни прескакала козлић!

"Значи, до тог нивоа ми идемо да ће дечија права и родитељи моћи буквално да уређују како они желе и како они сматрају тај цели систем. Значи, ја нисам имао уопште никакву опцију ту, никакав механизам да ту децу испитам, да добију оцену из гимнастике. Зато што ти мораш физички да будеш ту, да пазиш то дете да се не повреди, а немаш дозволу да га додирнеш. А данас деца живе јако нездраво, кости су им јако слабе, на мали пад њима пуцају кости", испричао је Адемовић.

"Долазе са адвокатима да се поправе оцене"

Како каже, због лоше хране и неактивности кости су деци данас слабе и једноставно морате да на вишем нивоу поведете рачуна о њима. "Међутим, дође спољни фактор где морате да потпишете да смете нечијем детету да асистирате. Механизми професора су на мизерном нивоу. Има свакаквих професора, али има много добрих којима су везане руке, тако да не могу да помогну тој деци. И шта год они рекли ван неког њиховог школског протокола, они су у проблему", рекао је Адемовић и додао:

"Долазе родитељи са адвокатима да се повећа оцена детету, хоће да туже наставнике. То је до тог нивоа дошло", испричао је Милош Адемовић за "Хаппy ТВ". Милош Адемовић је закључио и да су наставницима механизми васпитања укинути и да ауторитет професора данас не постоји. Истиче и да је осетна разлика када је у питању однос према наставницима у селу и граду. Како каже, у сеоској средини и даље постоји неко поштовање према професору, док је тотално друга прича по градским школама.

Снимак гостовања наставника Милоша брзо се проширио друштвеним мрежама и изазвао лавину коментара. Корисници су углавном бесни због онога што је Милош изложио у свом гостовању. "Родитељи, немојте ни слати децу у школу ионако све знате боље од наставника. Катастрофа", "У раду са децом најтежи је рад са родитељима...", "Питање: Са којим разлогом родитељи учествују у раду школе?", "Родитељи сами упропасте децу...", само су неки од коментара.

Украјина напушта положаје! Шокантне вести са фронта: Путинове снаге напредују као да непријатељ не постоји!

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА