Најновије

ДОДИК ГЛАСНО И ЈАСНО: Прогласићемо независност! (ВИДЕО)

Председник Републике Српске Милорад Додик информисао је у Паризу француске сенаторе да Кристијан Шмит покушава да моделира уставни поредак у БиХ и да Српска, уколико он буде интервенисао у вези са имовином, неће имати други избор осим да брани свој статус тако што ће прогласити независност.
Додик / Скриншот

Додик / Скриншот

„Ми ћемо то учинити. Важно је да смо данас разговарали са људима који желе то да чују, што баш и није уобичајено. Захвалан сам овој групи сенатора, који су из различитих политичких партија, јер су желели да чују о ситуацији и имали су одређено мишљење о томе. Они ће ускоро доћи у БиХ и тамо ће разговарати са другим факторима. Ми смо изнели своје визуре и рекли да БиХ треба да се врати на Устав, да се престане са интервенционизмом и да се странци повуку“, изјавио је Додик за РТРС након састанка са сенаторима.

Он је истакао да је сенаторе информисао о стању у Српској и БиХ, али и на Балкану, додајући да је уверен да ће посетом Сенату остварити жељени ефекат.

„Моја основна ствар је била - будите објективни, ми нисмо дошли овде да тражимо навијање по било ком основу“, казао је Додик.

Он је навео да је изнео познате ставове Републике Српске, а то је да је нелегални Шмит, у моменту добијања преговарачког статуса за БиХ, угрозио читав тај процес и довео га до потпуног застоја и да намерава да кроз закон о имовини још више усложи ситуацију.

„Рекли смо да је неприхватљива интервенција у Изборни закон БиХ и да ће то блокирати даљи процес у БиХ док год он то не повуче или Парламентарна скупштина не одбаци“, рекао је Додик.

Он је поручио да ће Република Српска, уколико се то не деси, донети своје законе и наставиће даље у складу са Уставом и Изборним законом БиХ који предвиђа да ЦИК само проводи само изборе за чланове Председништва БиХ и Представнички дом ПС БиХ.

Додик је рекао да Француска има позитивну улогу у погледу ситуације у БиХ.

„Ми знамо да је Француска у процесу међународног преговарања везано за Шмитову намеру да донесе последње одлуке, била против и ми то ценимо. То њено против није било довољно, јер се ради о другим великим земљама које су биле за и које имају своје ставове“, навео је Додик.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Авдејевском правцу фронта

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА