Најновије

ЂИЛАС "ОДБРУСИО" ХИЛУ: Ту сте са "младине стране"!?

Господине Хил, ако већ за нешто кажете да је унутрашња ствар Србије онда основна пристојност налаже да о томе не износите свој став. Посебно кад знамо да су Ваши ставови, ставови подршке организованој криминалној групи на челу са Александром Вучићем, поручио је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде, америчком амбасадору, Кристоферу Хилу, у свом новом саопштењу достављеном медијима.
Ђилас / Скриншот

Ђилас / Скриншот

Првог дана после покрадених избора дали сте идентичну изјаву као и Марија Захарова - да се радујете наставку сарадње са режимом, саветовали сте људима који су се борили за слободу да иду кући и славе празнике чиме сте се јасно сврстали на страну Александра Вучића. Нисмо Вас послушали. Наставили смо борбу, а најхрабрији међу нама су штрајковали и глађу наневши трајну штету свом здрављу, каже се у саопштењу.

После свега данас износите став да не гледате благонаклоно на бојкот избора. Бићу кратак и јасан: не знам по ком основу сте уопште присуствовали састанку. Вероватно сте били ту са "младине стране", наводи Ђилас.

Од америчког амбасадора се очекује да говори о гушењу слободе и демократије, налазима ОДИХР-а, чињеници да режим није испоштовао ни уводне напомене извештаја о политичком консензусу и усвајајању препорука довољно времена пре избора. Очекује се да кажете да не смеју да се бију лекари и професори док деле флајере, да полиција мора да ухапси извршиоце, да медијска харанга против проевропских политичара мора да стане, да мора да се додели пета фреквенција што режим не чини већ две године, стоји у саопштењу Драгана Ђиласа.

Ако је одлука Сједињених америчких држава да то не говорите јер вам  је од демократије важније то што Вучић испуњава све што је обећао и потписао око Косова, то што Бехтел добија послове без тендера, то што сиромашна Србија даје милијарде америчким компанијама које ће развијати соларну енергију и што Вучић све ради да Рио Тинто почне да вади литијум, жао нам је због тога, али велика сте сила. Може вам се. Само будите онда поштени бар као они које свакодневно критикујете и кажите да вас слобода и демократија не интересују. Биће нам свима лакше, речи су којима је своје саопштење завршио први човек ССП-а.

Прочитајте ОВДЕ више о састанку власти и опозиције на којем су били Хил и Жиофре

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА