Најновије

Под невиђеним притиском и уценама врши се покушај насилне легализације сецесије тзв. Косова

Посланичка група „МИ-СНАГА НАРОДА, Проф. др Бранимир Несторовић огласила се данас у вези „Захтева Косова* за чланство у Савету Европе“

Њихов став преносимо у целости:

„Захтев Косова* за чланство у Савету Европе“, као и „препорука Одбора за политичка питања и демократију да Косово* постане члан Савета Европе“ су неосновани и супротни Уставу Србије, Статуту Савета Европе, Резолуцији СБ УН 1244, Повељи УН, Хелсиншкој повељи ... и чињеницама које је утврдила управо Дора Бакојани Известилац Одбора за политичка питања и демократију СЕ. 

Та Препорука, чији је закључак противречан и супротан утврђеном чињеничном стању, изгласана је са 31:4 гласа, чиме се обичним прегласавањем неовлашћених лица суспендују одредбе Устава Србије, Статута Савета Европе, Повеље УН и Хелсиншке повеље, којима се гарантују територијални интегритет и неповредивост граница. Иако Извештај садржи 27 страна, у коме су своје место нашли радни доручци, ручкови и вечере Доре Бакојани са њеним званицама (стр. 27 Извештаја), изостављени су основни подаци: да је Косово* створено насилно, агресијом, оружјем, нелегалним отцепљењем од суверене и међународно признате државе Србије, коју сецесију Србија никада није признала ни под принудом. 

Сада, након 16 година, под невиђеним притиском и уценама врши се покушај насилне легализације те сецесије прегласавањем у Одбору, Скупштини или Савету  министара Савета Европе јер Косово* нема право и не испуњава услове да буде примљено у Савет Европе и у чланство Уједињених Нација. За разлику од Косова*, које је без референдума, насилно и оружјем извршила сецесију од међународно признате и суверене државе Србије, Република Српска је свој статус остварила легалном одлуком, што је потврђено и на међународном нивоу, нпр. Дејтонским споразумом, па она испуњава услове и за (придружено) чланство у Савету Европе”, наводи се у тексту посланичке групе “Ми-Снага народа др. Бранимир Нестровић”.

ПОСТАЈЕ БАШ НАПЕТО - ЈЕСМО ЛИ НА ИВИЦИ СВЕТСКОГ СУКОБА? САД распоређују додатне снаге на Блиском истоку

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА