Најновије

"Никада нисам видео забринутијег Вучића"

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је председник Србије Александар Вучић јутрос послао писма немачком канцелару Олафу Шолцу, француском председнику Емануелу Макрону као и другим лидерима поводом најаве могућег пријема Косова и Метохије у Савет Европе.

"Економски смо јаки и ту сам велики оптимиста, али притисци којима је Србија тренутно изложена нарушавају тај оптимизам. Председник Србије Александар Вучић је забринут више него икада и разлози за то су објективни, а налазе се у тим притисцима", рекао је Мали за ТВ Хепи.

Истакао је да све деценије колико се познају никада није видео забринутијег председника Вучића и навео да су притисци узроковани проблемима у региону, односно БиХ, затим ситуацијом на Косову и Метохији, питањем санкција Руској Федерацији и указао да прети и доношење резолуције Уједињених нација о геноциду у Сребреници.

"То су озбиљни притисци и управо због тога кажем, никада га забринутијег нисам видео. Наравно, даћемо све од себе да се нађе решење", рекао је Мали и истакао да ко год познаје Вучића мора да зна једну ствар, а то је да предаја никада није опција.

Мали је истакао да су разлози за забринутост објективни и истакао да следе избори за Европски парламент, у Великој Британији, САД и да је сада притисак да се све заврши ако је могуће до тих избора.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ, након састанка са руководством Републике Српске, да ће се Србија борити до последњег тренутка против пријема тзв. Косова у Савет Европе и нацрта резолуције о Сребреници.

Амерички аналитичар: Амерички "јастребови" у Украјини ће бити очерупани

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА