Најновије

Нове усташке поруке мржње на предизборним плакатима у Хрватској: "Убиј Србина", "За дом", "Клати" (ФОТО)

Загреб, Шибеник, Карловац, Осијек – све је више градова у којима проусташки вандали исказују "љубав" према Србима.

Монструозне поруке говора мржње против припадника српске заједнице током ускршњег празника у Хрватској написане су на предизборним плакатама Самосталне демократске српске странке (СДСС) и Социјалдемократске партије (СДП) на задарском подручју.

"Загреб, Шибеник, Карловац, Осијек… Из дана у дан ређају се градови по Хрватској у којима проусташки вандали уништавају СДСС-ове плакате постављене у оквиру предизборне кампање 'Хрватска треба Србе', уочи предстојећих парламентарних избора", пише портал хрватског недељника "Новости".

На два плаката на задарском подручју, наводе, исписане су усташке поруке и симболи.

"Први је на путу из Мурвице према Задру. На њему је писала порука 'Хрватска треба Србе – да Кордун, Банија и Лика нису празни'. Реч 'Срби' је премазана црним спрејом, а додато је 'Убиј Србина', 'Усташе' и 'За дом', уз обавезно стилизовано 'У', као и поруку 'Прво извињење, а онда ортачење'".

Други плакат је на свом Фејсбук профилу објавио СДП-ов кандидат на изборима у IX изборној јединици Даниел Радета, који је и сам недавно био жртва физичких напада хулигана. Снимљен је уз пут који из смера Задра води према Нину. На њему пише "Хрватска треба Србе – јер се боље разумемо без превода". Дописано је "За дом спремни", "Клати" и усташко ушато "У", а избрисана је скраћеница СДСС на ћирилици.

Радета је објавио још два уништена СДП-ова плаката. На једном од њих је опет порука усмерена против Срба. Преко СДП-овог слогана "Реке правде долазе" написани су графити "За дом спремни", два ушата слова "У" и "Србосек је спреман", док је на четвртом графит "За дом и Криста против комуниста".

Тим поводом Радета је написао: "Велики 'задарски домољуби' у празничном расположењу. Под окриљем ноћи, неколико примата с црним маскама и капуљачама, као највећи бедници и кукавице, пале, шарају, девастирају, шире мржњу."

"Задарско пећинско сликарство преселило се са зидова на џамбо плакате. Реке правде долазе, а за собом ће испрати и ово црнило с наших улица", написао је Радета, уз смајила и честитке за Ускрс "свим Задранкама и Задранима".

ШТА СЕ ДЕШАВА? Шапић сменио главну грађевинску инспекторку у Београду

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА