Најновије

НОВА ФАЗА РАТА: Био сам у Авдејевци, видео сам oво! (ВИДЕО)

У Авдејевци је остало око хиљаду људи да дочека Русе, што је мени било сумануто. То стварно није паметно радити, изјавио је Данијел Симић, ратни извештач из Украјине и председник Удружења новинара Републике Српске, гостујући на каналу Прави одговор. 

- Прво, ова војска што одлази може свашта да уради, док одлазе, а онда одлазе ови други. И ти други могу да те убију без разговара, убаце прво бомбу у подрум, па онда питају има ли кога унутра. Страшно! Ја не знам да ли бих се икада одлучио на такав корак, међутим то су људи који имају сасвим другачију психологију од нас. Пре свега од 2014. године живе под сталном ратном опасношћу, а од овог рата живе у подрумима – објаснио је он. 

Рекао је и да улазимо у нову фазу рата, јер су раније Украјинци кукали да им фали оружја, а сада кукају да им фали људи. 

Он је пренео и своја искуства из Јеревана, будући да је на повратку из Русије и Украјине, прошао и кроз Јерменију.

- Занимљиво је колико Јермени штите своје писмо и како га се не одричу. Они чувају своје писмо до степена да преводе стране робне марке на своје писмо, не увек, али има тога. Енглески језик је код њих у авио превозу на трећем месту, јер се прво обрате на руском и на јерменском. У Јерменији ниједном нисам користио енглески језик, већ сам се са свима споразумевао на руском – испричао је Симић. 

Говорећи о Републици Српској, Симић је казао да је ситуација у Српској „тешко алармантна“, а да се Српској прети „карабашким сценаријом“. 

- Имамо човека који је дошао из Немачке, који није именован чак ни по оним колонијалним правилима. Русија и Кина су гласали против избора Кристијана Шмита за Високог представника у БиХ, човека са полубожанским овлашћењима. Тај Кристијан Шмит наставља политику својих претходника. Суд БиХ је направљен по указу Високог представника, Тужилаштво такође. То не може проћи било где на свету. Није законито, и није нормално. А суд БиХ суди Милораду Додику зато што се успротивио одлуци управо тог Кристијана Шмита – појаснио је Симић. 

Он је говорио и о гласању Срба из Српске на београдским изборима, рекавши да и он сам има право гласа, као двојни држављанин, али и јер има имовину у Београду. Како је рекао, није гласао у децембру, али следећи пут ће сигурно доћи да гласа, баш због напада на Србе из Српске. 

Што се тиче Косова и Метохије, казао је да Алекснадар Вучић „фолира да не да Косово“, а за Симића је „досрбљавање најлепша српска реч“, а шта је рекао о Војводини, Динку Грухоњићу и Ани Лалић, погледајте на Јутјуб каналу Прави одговор. 

"ПОТПУНЕ ЛАЖИ": Захарова демантовала тврдње да је Америка упозорила Русију на напад у "Крокусу"

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА