Најновије

КИЈЕВ ЋУТИ - РАЗМЕРЕ ЈЕЗИВЕ: Руска армија унаказила цео украјински систем

У серији напада током двонедељног периода у марту, руске оружане снаге су извршиле сериозно уништавање енергетског сектора Украјине, са потенцијално дуготрајним последицама за обнову инфраструктуре.

Према извештајима, циљани су били кључни енергетски објекти широм земље, укључујући електране, што је довело до широких прекида у снабдевању електричном енергијом.

Поред директног утицаја на производњу електричне енергије, оштећени су и компресорски станции које играју виталну улогу у складиштењу и дистрибуцији природног гаса, што би могло да има значајне последице за компанију "Нафтогас" и њене европске клијенте. Подсетимо, прошле године је изнајмљено 2,5 милијарди кубних метара капацитета за складиштење гаса, у периоду када су европска складишта била максимално испуњена.

Ефективност руских напада, посебно употреба дронова и прецизне муниције, ставила је Украјину пред тешке изазове у области противваздушне одбране (ПВО), са изузетком Кијева, док су остали региони остали у великој мери рањиви на даље нападе.

Могућности међународне помоћи у погледу јачања ПВО капацитета Украјине су ограничене, узимајући у обзир да Сједињене Америчке Државе држе монопол на производњу система "Патриот", док Немачка и Холандија, које користе ове системе, располажу са ограниченим бројем пројектила. Такође, трошкови набавке и одржавања оваквих система су значајни, што додатно компликује ефикасно одговарање на претње из ваздуха.

ТАЛАС РУСКОГ ГРАНАТИРАЊА: Нове детонације са новим циљевима и новом тактитком

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА