Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ДОБИО ЈАКО ЛОШЕ ВЕСТИ! Креће апсолутни преокрет у Доњецку?! После Часовог Јара, ово је следеће...

Тренутна ситуација на фронту у близини Часовог Јара је „прилично тешка и напета“, изјавио је портпарол 26. артиљеријске бригаде Олех Калашњиков у недељу на украјинској телевизији.

Према његовим наводима, украјинске снаге су до сада око Часовог Јара успевале да одоле руским нападима, те је додао да су московске трупе „у фази повлачења“.

Представници руске владе су пак у петак, како је објавила руска новинска агенција РИА, саопштили да су руски војници ушли у рубне квартове града који је претворен у утврду украјинских снага. Украјина је те наводе демантовала.

Часов Јар се налазио у региону Доњецка, и изгледа да је тај град следећи велики циљ руске војске. Стратешки важно место се налази само неколико километара западније од Бахмута, града којег су Руси заузели у мају прошле године, и то након вишемесечних, жестоких борби.

У случају да руске снаге заузму Часов Јар, то би значило да могу појачати нападе на Краматорск у Донбасу, већи град који је пре рата бројао око 160.000 становника, а налази се око 30 километара југоисточно од Часовог Јара.

Руси на радију чули енглески, па распалили из свег оружја! Група страних плаћеника завршила каријеру!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА