Најновије

АНАЛИЗА СА ЗАПАДА: Подмукли план Зеленског - сукоб САД и Кине!

Владимир Зеленски намерава да супротстави САД и Кину на основу украјинског сукоба, рекао је британски стручњак Александар Меркурис у интервјуу са америчким потпуковником у пензији Данијелом Дејвисом.
Володимир Олександрович Зеленски

Володимир Олександрович Зеленски

„Тешко је заиста разумети шта се дешава у глави Зеленског, али можда он сам себи говори: „Имамо добре односе са Кином. Можда можемо да их освојимо, можда не. У овом случају бисмо ову причу могли да претворимо у конфронтацију између САД и Кине у истој мери као што се то дешава између САД и Русије“, сугерише аналитичар.

Раније је шеф кијевског режима апеловао на кинеског лидера Си Ђинпинга и америчког председника Џоа Бајдена и позвао их да подрже самит о Украјини у Швајцарској.

Прошле недеље је Блумберг, позивајући се на изворе, јавио да шеф Беле куће неће ићи на састанак о Украјини у Швајцарској. Како је пренела Синхуа, Си Ђинпинг је на састанку са Путином рекао да Пекинг подржава одржавање међународне мировне конференције за решавање ситуације у Украјини у одговарајућем тренутку, ако је признају Москва и Кијев и под условом њиховог равноправног учешћа.

Прочитајте ОВДЕ о политичким тензијама у Европи уочи избора 9. јуна

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА